Eben-Haëzer

Groep 1/2

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

Gewend raken 
Uw kind is 4 jaar en mag naar de basisschool. Vooraf komt normaal gesproken de leerkracht, voor een korte kennismaking, bij u thuis. i.v.m. de coronamaatregelen nemen we nu telefonisch contact met u op. We spreken een ochtend af waarop uw kind mag komen kijken en u kunt, tijdens dit gesprek, uw eigen vragen stellen. Na het telefonisch gesprek brengt de juf een welkomstkaart aan de deur met een fotoboekje over de school.

Wij vinden het belangrijk dat uw kind de tijd krijgt om te wennen. Iedere dag naar school is niet zomaar iets. Wij proberen de kinderen de ruimte en tijd te geven om hun plekje op de Eben-Haëzer te vinden.

U mag uw kind elke ochtend aan het hek aan de voorkant van de school brengen. Groep 1 mag naast de ochtenden ook op maandagmiddag naar school. Deze dag eten we tussen de middag ook samen een broodje op school. Op de andere middagen zijn de kinderen van groep 1 vrij.

De kinderen van de instroomgroep (kinderen die jarig zijn in de periode januari t/m juli) gaan alleen op de  ochtenden naar school.

 

Hoe ziet een dagje in groep 1/2 er uit?

We beginnen elke ochtend in de kring. Samen bekijken we welke dag en datum het is, wat we deze dag gaan doen en wie de hulpjes van de juf zijn. In de kring zingen we liedjes van de Bijbel en horen we op dinsdag, woensdag en donderdag een verhaal uit de Bijbel. Op maandag leren we een nieuw lied van de Bijbel en op vrijdag bekijken we samen een plaat die hoort bij de verhalen van de afgelopen week.

Na de kring gaan we aan het werk. De kinderen werken in groepjes aan hun tafel of mogen in de speelhoeken aan het werk. Elke week is er 1 taal/reken/motoriekdoel waar we spelenderwijs aan werken tijdens de werkles.   We werken met blokken van drie weken, waarin we een thema uitwerken. De vierde week is een rustweek en in die week herhalen we, voor sommige kinderen, de opdrachten die ze moeilijk vonden en zijn er wat minder verplichte werkjes. In deze week is er ook altijd een meeneemdag. Op deze dag kan uw kind speelgoed van huis meenemen om mee te spelen.

Na het werken is het tijd om te gaan eten en drinken. Dit doen we in de kring. Vervolgens gaan we op een speelse manier aan de slag met een taal- of rekenactiviteit. Onze taal- en rekenmethode heet ‘Onderbouwd’. Deze methode gebruikt handpoppen. De poppen komen regelmatig bij ons op bezoek in de groep.

Wanneer het mooi weer is, spelen de kinderen, na de taal-of rekenactiviteit, buiten. Hierbij kunnen de kinderen gebruik maken van oa: Kruiwagens, karren, fietsjes, scheppen en emmertjes.

De Eben-Haëzer heeft ook een mooi speellokaal. Met de kinderen doen we hier allerlei zang- en tikspelletjes. Op woensdag hebben de kinderen gym in het speellokaal en bij slecht weer spelen we ook in het speellokaal.

Op maandag, dinsdag en donderdag gaat groep 2 ook ’s middags naar school. Ook dan beginnen we altijd in de kring. Daarna gaan we of buitenspelen, en we gaan spelen met ontwikkelingsmateriaal. Waar we mee gaan spelen kiezen we zelf op onze eigen kieslijst. Op deze lijst staan elk thema weer nieuwe spellen waar we uit kunnen kiezen. Dit doen we om de zelfstandigheid van de kinderen te bevorderen. ’s Middags doen we ook een taal- of reken activiteit of we gaan aan de slag met ‘voorbereidend schrijven’.

 

juf Hennie

dinsdag en woensdag

juf Annegreet

maandag, donderdag en vrijdag