Eben-Haëzer

Groep 1/2

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

 

GROEP 1
Gewend raken 

Uw kind is 4 jaar en mag naar de basisschool. Vooraf komt de leerkracht van groep 1, voor een korte kennismaking, bij u thuis. We spreken een ochtend af waarop uw kind mag komen kijken en u kunt, tijdens dit bezoek, uw eigen vragen stellen.
Wij vinden het belangrijk dat uw kind de tijd krijgt om te wennen. Iedere dag naar school is niet zomaar iets. Wij proberen de kinderen de ruimte en tijd te geven om hun plekje op de Eben-Haëzer te vinden.

Hoe ziet een dagje in groep 1 eruit?
U mag uw kind elke ochtend en op maandagmiddag in de klas brengen. Op de andere middagen zijn de kinderen van groep 1 vrij. De kinderen van de instroomgroep (Jarig in de periode januari t/m juli) gaan alleen op de  ochtenden naar school.

We beginnen elke ochtend in de kring. Samen bekijken we welke dag en datum het is, wat we deze dag gaan doen en wie de hulpjes van de juf zijn. In de kring zingen we liedjes van de Bijbel en horen we op dinsdag, woensdag en donderdag een verhaal uit de Bijbel. Op maandag leren we een nieuw lied van de Bijbel en op vrijdag bekijken we samen een plaat die hoort bij de verhalen van de afgelopen week.

Na de kring gaan we aan het werk. De kinderen werken in groepjes aan hun tafel of mogen in de speelhoeken aan het werk. We werken met blokken van drie weken, waarin we een thema uitwerken. De vierde week is een rustweek en in die week herhalen we, voor sommige kinderen, de opdrachten die ze moeilijk vonden en zijn er wat minder verplichte werkjes.

Na het werken is het tijd om te gaan eten en drinken. Dit doen we in de kring. Vervolgens gaan we aan de slag met een taal- of rekenactiviteit. Onze taal- en rekenmethode heet ‘Onderbouwd’. Deze methode gebruikt handpoppen. De poppen komen regelmatig bij ons op bezoek in de groep.

 

 

 

 

 

Wanneer het mooi weer is, spelen de kinderen, na de taal-of rekenactiviteit, buiten. Hierbij kunnen de kinderen gebruik maken van oa: Kruiwagens, karren, fietsjes, scheppen en emmertjes.

De Eben-Haëzer heeft ook een mooi speellokaal. Met de kinderen doen we hier allerlei zang- en tikspelletjes. Op woensdag hebben de kinderen gym in het speellokaal.

GROEP 2
Hoe ziet een dagje in groep 2 eruit?
U mag uw kind elke ochtend en middag in de klas brengen. Wanneer uw kind dat wil, mag het ook voor schooltijd op het benedenplein spelen.
We beginnen altijd in de kring. Samen bekijken we welke dag en datum het is, wat we deze dag gaan doen en wie de hulpjes van de juf zijn. In de kring zingen we liedjes van de Bijbel en horen we op dinsdag, woensdag en donderdag een verhaal uit de Bijbel. Op maandag leren we een nieuw lied van de Bijbel en op vrijdag bekijken we samen een plaat die hoort bij de verhalen van de afgelopen week.

Na de kring gaan we aan het werk. Op woensdag gymmen we in het speellokaal.

Na deze activiteit gaan we eten en drinken in de kring. Vervolgens gaan we aan de slag met een taal- of rekenactiviteit, gevolgd door ongeveer drie kwartier buitenspelen. Onze taal- en rekenmethode heet ‘Onderbouwd’. We werken met blokken van drie weken waarin we een thema uitwerken. De vierde week is een rustweek en in die week herhalen we voor sommige kinderen moeilijke spelletjes en zijn er wat minder verplichte werkjes voor de kinderen.

Na het buitenspelen en de taal- en rekenles zit de ochtend er alweer op!

Op maandag, dinsdag en donderdag gaan we ook ’s middags naar school. Ook dan beginnen we altijd in de kring. Daarna gaan we of buitenspelen, of we doen een spel met ontwikkelingsmateriaal. ’s Middags doen we ook een taal- of reken activiteit of we gaan aan de slag met ‘voorbereidend schrijven’.

 

 

juf Hennie

dinsdag en woensdag

juf Annegreet

maandag, donderdag en vrijdag