Eben-Haëzer

Groep 2

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

 

Hoe ziet een dagje in groep 2 eruit?
U mag uw kind elke ochtend en middag in de klas brengen. Wanneer uw kind dat wil, mag het ook voor schooltijd op het benedenplein spelen.
We beginnen altijd in de kring. Samen bekijken we welke dag en datum het is, wat we deze dag gaan doen en wie de hulpjes van de juf zijn. In de kring zingen we liedjes van de Bijbel en horen we op dinsdag, woensdag en donderdag een verhaal uit de Bijbel. Op maandag leren we een nieuw lied van de Bijbel en op vrijdag bekijken we samen een plaat die hoort bij de verhalen van de afgelopen week.

Na de kring gaan we aan het werk. Op woensdag gymmen we in het speellokaal.

Na deze activiteit gaan we eten en drinken in de kring. Vervolgens gaan we aan de slag met een taal- of rekenactiviteit, gevolgd door ongeveer drie kwartier buitenspelen. Onze taal- en rekenmethode heet ‘Onderbouwd’. We werken met blokken van drie weken waarin we een thema uitwerken. De vierde week is een rustweek en in die week herhalen we voor sommige kinderen moeilijke spelletjes en zijn er wat minder verplichte werkjes voor de kinderen.

Na het buitenspelen en de taal- en rekenles zit de ochtend er alweer op!

Op maandag, dinsdag en donderdag gaan we ook ’s middags naar school. Ook dan beginnen we altijd in de kring. Daarna gaan we of buitenspelen, of we doen een spel met ontwikkelingsmateriaal. ’s Middags doen we ook een taal- of reken activiteit of we gaan aan de slag met ‘voorbereidend schrijven’.

juf Annegreet

maandag, dinsdag, vrijdag

juf Alice

woensdag en donderdag

Corona

Met ingang van maandag 16 maart zijn alle basisscholen tot 6 april gesloten. Dit in verband met het coronavirus en in lijn met het overheidsbesluit. Ouders zijn persoonlijk geïnformeerd. Ook bij nieuwe ontwikkelingen zullen wij de ouders persoonlijk informeren.
De locaties blijven open voor opvang van kinderen met ouders in vitale beroepen. We werken aan oplossingen voor onderwijs op afstand. De school blijft zoveel mogelijk telefonisch en per e-mail bereikbaar.