Eben-Haëzer

Groep 3

 

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

Welkom! Leuk dat u komt kijken op de pagina van groep 3. Hier kunt u lezen wat wij dagelijks in groep 3 op het programma hebben staan.

Op maandagochtend starten wij de week in de kring. We vertellen aan elkaar wat we in het weekend hebben beleefd. Ook leren wij dan een nieuw lied of een Psalmversje.

Elke dag zitten we eerst in de kring. We luisteren naar elkaar, bekijken het dagprogramma, luisteren naar het Bijbelverhaal van de juf of zingen mooie liederen over de Heere God. Wat is het fijn om meer over Hem te horen! Samen beginnen we elke dag met  gebed en sluiten de dag ook zo af.

In groep 3 staat leren lezen centraal. We werken vanuit de methode: “Lijn 3”. Aan de hand van een thema worden nieuwe woorden en letters aangeboden. Er is ook tijd voor herhaling van de letters en woorden die al zijn geleerd. We werken met verschillende leesmaterialen, zoals een letterdoos, rijtjesboek, hakboekje of met het computerprogramma Lijn 3 waarin kinderen in hun eigen tempo het programma volgen.

Schrijven is ook een belangrijk vak in groep 3. Hoe schrijven we de letters en cijfers op de juiste manier. En daarbij moeten we ook nog goed op onze stoel zitten, ons potlood keurig vasthouden, 2 benen naast elkaar op de grond en het schrift iets schuin op de tafel hebben liggen. Oeh wat is dat soms lastig zeg! We werken met de methode “Klinkers.”

Ook staat er elke dag rekenen op het programma. We werken met de methode: “Pluspunt” We oriënteren ons dit jaar op de getallen tot 100. We leren splitsen tot 10, optellen en aftrekken tot 20. Ook maken wij gebruik van de methode “Met sprongen vooruit” Door veel spelactiviteiten leren de kinderen nog beter wat splitsingen zijn, waar een getal staat op de getallenlijn en hoe je ‘springt’ naar een volgend getal. Hierbij komen de termen: verliefde harten en tweelingen dagelijks naar voren.

Naast deze vakken is er ook ruimte voor andere lessen zoals; wereldoriëntatie, verkeer, muziek, gym, buitenspelen, handvaardigheid, circuit, tekenen en sova-lessen.

 

juf Heleen

Onderwijs is jezelf overbodig maken…

 

Breng de kinderen bij Hem die zelf zegt: Laat de kinderen tot Mij komen!

juf Alice

Kinderen zijn vooral spontaan, enthousiast, vindingrijk, puur en creatief! Elke dag is het genieten!