Eben-Haëzer

Groep 2/3

DE GROEPSLEERKRACHTEN VERTELLEN OVER DE GROEP:

Groep 2/3, een bijzondere combinatie! De overgang van groep 2 naar groep 3 wordt zoveel kleiner op deze manier…

En cliché, maar waar: ‘Samen waar het kan, apart als het moet.’ Sommige dingen kunnen samen zoals bewegend leren bijvoorbeeld, sommige dingen moeten apart, zoals hardop lezen of werken in een schrift.

Samen met de hele groep beginnen we dag met bidden, zingen en het luisteren naar een Bijbelverhaal.

Terwijl groep 2 aan het spelen en werken is in de hoeken, kleien aan de tafel, of aan de slag is met constructiemateriaal, gaat groep 3 rekenen of doet Lijn 3. Rekenen doen we met onze nieuwe methode Pluspunt.

Groep 2 is zo’n 2 keer per dag buiten te vinden, heerlijk in de zandbak graven, taarten bakken, lekker fietsen of springtouwen… En ook groep 3 gaat naar buiten, vlak voordat we gaan eten en drinken. Dan heeft de juf samen met groep 2 een gezellig kringmoment. Daarin leren we met behulp van Sjoerd en Arie van de methode Onderbouwd tellen, nieuwe letters, bekijken we samen een praatplaat, doen we een oefening in voorbereidend schrijven of doen we andere dingen waar we veel van leren. Ook doen we spelletjes in het speellokaal en kiezen we iedere ochtend en middag zelf wat we gaan doen met behulp van het digikeuzebord.

juf Hennie

Ik leer het kind graag om het zelf te doen!
En dan op een afstandje genieten van een kind dat (na een knipoog van mij) met een glimlach van oor tot oor trots aan het werk is, omdat hij het snapt!

juf Jorieke

Ik krijg energie van de kinderen, hun gesprekken en humor!