Eben-Haëzer

Groep 5/6

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

Hallo allemaal!

Wij zijn 28 enthousiaste kinderen en samen met onze juffen, juf Jeanet en juf Ruth, zijn wij groep 5/6 van de Eben-Haëzerschool. God heeft ons geschapen met allemaal verschillende kwaliteiten. Op school leren we deze kwaliteiten verder te ontwikkelen voor nu en voor de toekomst.

Iedere week leren we een psalm/lied en luisteren we naar drie Bijbelverhalen.

Bij rekenen gaan we aan de slag met grote keer- en deelsommen; de geleerde tafels komen hier goed van pas. In groep 5 leren we klokkijken op de digitale klok. In groep 6 gaan we hier mee verder en leren we wat breuken zijn.. Bij spelling herhalen we de klank-, regel- en onthoudwoorden, maar we gaan in groep 6 ook beginnen met de spelling van werkwoorden.

Met onze nieuwe methode TopOntdekkers gaan we zelf aan de slag met het ontdekken van nieuwe dingen rondom natuur, geschiedenis en aardrijkskunde. We werken 6/7 weken achter elkaar aan hetzelfde thema! We leren ook om informatie op te zoeken en te selecteren. Heel interessant!

Om dat we nu (bijna) in de bovenbouw zitten, werken we ook verder aan onze zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en eigenaarschap. Dit is natuurlijk ook handig bij het werken in een combinatieklas. 

Wilt u meer weten over onze klas? Dan horen we het graag!

juf Ruth

Ik geniet van de vaak onbevangen blik op de wereld van kinderen. 
Humor: ook echt belangrijk! En stiekem vind ik het ook grappig als de kids ondeugend zijn .. 😉

juf Jeanet

Het ‘aha… moment’ van ‘ik snap het!’ dat is zó leuk om te bereiken!