Eben-Haëzer

Groep 5/6

De groepsleerkracht vertelt over de groep:

Wie zijn wij en wat doen wij?

Wij zijn de kinderen en leerkrachten van groep 5/6a. Wij vinden gezelligheid en veiligheid de belangrijkste dingen in onze groep. Daarom proberen wij elke dag om op een goede manier met elkaar om te gaan. Vaak lukt dat, soms gaat het wat minder. Als het niet goed gaat, praten we de problemen uit.

We zijn allemaal ergens goed in. Sommigen kunnen goed rekenen, anderen kunnen goed moppen vertellen of opruimen. In onze groep heb je hele goede lezers en technische kinderen, een paar sportievelingen en ook een aantal kinderen die lekker kunnen kletsen. U begrijpt, we hebben allemaal onze talenten. En natuurlijk hebben we ook allemaal wel iets, wat we moeilijk vinden. Maar daar werken we aan.

Onze groep is een combinatiegroep. Dat vraagt veel van de zelfstandigheid van ons. Dat is ook meteen een van de grootste uitdagingen van het jaar. Maar dat gaat ons dit jaar vast lukken. We willen dat goed onder de knie krijgen.

Omdat we dat belangrijk vinden beginnen we elke dag met de woorden van God. We leren liederen en drie keer in de week vertellen juf Joanne en meester Hans ons verhalen uit de Bijbel. Daarna gaan we de andere vakken doen. Begrijpend lezen is best moeilijk, maar wel heel belangrijk. Bij rekenen moeten we de tafels wel goed kennen. Lastig, maar we doen ons best. Thuis gaan we soms ook aan het werk, zoals; lezen, spellingswoorden oefenen, enz.

In groep 5 en 6 werken we vanaf de eerste week aan wereldoriëntatie. We maken kennis met geschiedenis, aardrijkskunde en biologie via boeken en werkschriften. Na een aantal weken wordt een hoofdstuk getoetst door middel van een repetitie, hiervoor krijgen wij huiswerk mee. Vanaf groep 5 krijgen we ook Engels. Dat is niet zo moeilijk: Take it easy!

Verder hebben we natuurlijk ook tekenen en handvaardigheid, gaan we lekker gymmen en zingen we.

We zijn eigenlijk best wel druk, of niet? Maar dat vinden we niet erg.

En we zijn de kanjers van groep 5/6a!

meester Hans

maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

juf Joanne

woensdag