Eben-Haëzer

Groep 8

De groepsleerkracht vertelt over de groep:

Groep 8: wat gaan we doen?

Groep 8, het laatste schooljaar van de basisschool. Je bent de oudste van school, vaak ook de grootste, maar dat duurt geen jaren meer. Een spannend jaar dus met veel veranderingen.

Maar het komende schooljaar hoef je gelukkig niet alleen te doen. Er zijn nog 20 kinderen die met je meegaan. Die ook op kamp gaan, ook de musical gaan voorbereiden en ook de eindtoets mogen gaan doen. En dan zijn juf Wienanda en meester Hans er ook nog om je te helpen, als dat nodig is. Maar… het meeste kun en weet je natuurlijk zelf al.

Je hebt al een pré-advies gekregen. Daar kijken we dit jaar goed naar. Misschien moet het aangepast worden, meestal niet. Een groot deel van het advies voor het voortgezet onderwijs is dus al duidelijk.  Je krijgt gedurende het schooljaar natuurlijk nog veel informatie over volgend jaar. Medio februari nemen we samen een definitief besluit en word je aangemeld. In april wordt nog een landelijke Eindtoets afgenomen en kan het advies eventueel alleen nog worden bijgesteld naar een ander (theoretisch gezien: een hoger) niveau. Om een idee te krijgen hoe het er aan toe gaat op het voortgezet onderwijs, ga je kijken bij een paar scholen van het voortgezet onderwijs. Dat kan met je ouders, maar wellicht ook een paar keer met je leerkracht.

In groep 8 komen er nog een heleboel nieuwe interessante dingen voorbij. Veel is gericht om je zelfstandig te maken, zodat je je kunt redden op het voortgezet onderwijs. Je moet daarbij denken aan je eigen verantwoordelijkheid bij o.a. plannen, huiswerk maken, motivatie en inzet. Maar er wordt niet alleen geleerd. Natuurlijk er is ook ruimte om het laatste jaar van de basisschool leuk af te sluiten. Met als hoogtepunten het schoolkamp aan het begin van het schooljaar en de musical als afsluiting! Prachtige momenten om leuke herinneringen te maken! Veel plezier gewenst!

meester Hans

Graag help ik een kind om zichzelf te laten zijn!

juf Wienanda

In een goede sfeer, leer je zoveel meer!