Eben-Haëzer

Groep 1

De groepsleerkrachten vertellen over de groep:

 

Gewend raken 
Uw kind is 4 jaar en mag naar de basisschool. Vooraf komt de leerkracht van groep 1, voor een korte kennismaking, bij u thuis. We spreken een ochtend af waarop uw kind mag komen kijken en u kunt, tijdens dit bezoek, uw eigen vragen stellen.
Wij vinden het belangrijk dat uw kind de tijd krijgt om te wennen. Iedere dag naar school is niet zomaar iets. Wij proberen de kinderen de ruimte en tijd te geven om hun plekje op de Eben-Haëzer te vinden.

Hoe ziet een dagje in groep 1 eruit?
U mag uw kind elke ochtend en op maandagmiddag in de klas brengen. Op de andere middagen zijn de kinderen van groep 1 vrij. Voor de instroomgroep gelden andere schooltijden.

We beginnen elke ochtend in de kring. Samen bekijken we welke dag en datum het is, wat we deze dag gaan doen en wie de hulpjes van de juf zijn. In de kring zingen we liedjes van de Bijbel en horen we op dinsdag, woensdag en donderdag een verhaal uit de Bijbel. Op maandag leren we een nieuw lied van de Bijbel en op vrijdag bekijken we samen een plaat die hoort bij de verhalen van de afgelopen week.

Na de kring gaan we aan het werk. De kinderen werken in groepjes aan hun tafel of mogen in de speelhoeken aan het werk. We werken met blokken van drie weken, waarin we een thema uitwerken. De vierde week is een rustweek en in die week herhalen we, voor sommige kinderen, de opdrachten die ze moeilijk vonden en zijn er wat minder verplichte werkjes.

Na het werken is het tijd om te gaan eten en drinken. Dit doen we in de kring. Vervolgens gaan we aan de slag met een taal- of rekenactiviteit. Onze taal- en rekenmethode heet ‘Onderbouwd’. Deze methode gebruikt handpoppen. De poppen komen regelmatig bij ons op bezoek in de groep.

 

 

 

 

 

Wanneer het mooi weer is, spelen de kinderen, na de taal-of rekenactiviteit, buiten. Hierbij kunnen de kinderen gebruik maken van oa: Kruiwagens, karren, fietsjes, scheppen en emmertjes.

De Eben-Haëzer heeft ook een mooi speellokaal. Met de kinderen doen we hier allerlei zang- en tikspelletjes. Op woensdag hebben de kinderen gym in het speellokaal.

juf Hennie

maandag, dinsdag, vrijdag

juf Rosalie

woensdag en donderdag groep 1
vrijdag groep 3

Schoolgids

In de schoolgids vindt u allerhande informatie die voor ouders interessant is!

Download hier

App

We maken vanaf heden gebruik van ‘de Basisschool App’. Achter een AVG veilige inlog delen leerkrachten praktische berichtjes, maar ook foto’s met de ouders.

Meer info

Jaarrooster

Op het jaarrooster van de Eben Haëzer vindt u alle relevante data die voor ouders belangrijk zijn.

Download hier